Er is een e-mail in omloop die uit naam van PayPal is verstuurd. Je zou volgens het bericht je PayPal-account moeten herstellen omdat iemand anders je wachtwoord kent.

Om je account te herstellen dien je op de button in de e-mail te klikken. Wij raden je af dit te doen.

De button verwijst je door naar een phishingsite waar naar je inloggegevens gevraagd wordt.

Hengelen naar gegevens

De site lijkt op de echte site van PayPal, hij is echter gemaakt door criminelen die op deze manier naar je gegevens hengelen. Als je je gegevens hier invult kunnen ze later voor frauduleuze praktijken gebruikt worden.

Misleidende boodschap

De titel van het bericht kan je doen vermoeden dat de e-mail van PayPal afkomstig is. Er staat namelijk in beschreven dat phishing de reden kan zijn dat iemand anders je wachtwoord kent. Daarnaast wordt onderaan het bericht benadrukt dat PayPal er alles aan doet om valse e-mails te voorkomen. Er is zelfs een link in de e-mail geplaatst naar een pagina waar je kunt lezen hoe je phishingmails kunt herkennen. Laat je niet om de tuin leiden door de misleidende boodschappen in deze e-mail. Je lijkt op deze manier misschien gewaarschuwd tegen phishing, het bericht is echter zelf phishing.

Verwijderen en negeren

We adviseren je de e-mail te verwijderen en te negeren. Twijfel je toch aan een dergelijke e-mail in je inbox? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website PayPal en lees ons artikel over valse e-mails.

Gerelateerd