Na enige stilte is het weer zover: er is een phishingmail uit naam van International Card Services (ICS) in omloop. In het bericht staat geschreven dat iemand met een onbekend IP-adres heeft geprobeerd in te loggen op jouw account. Dit is een vals bericht, het is phishing.

Uit voorzorgsmaatregelen zou de creditcardmaatschappij restricties aan je account hebben opgelegd. Je kunt deze weer opheffen, hiervoor dien je je gegevens te verifiëren.

Nepsite

Dit kun je doen door op de button in de e-mail te klikken. Deze verwijst je door naar een website die is opgemaakt in stijl van ICS. Laat je door de opmaak niet misleiden, de echte ICS heeft niets met deze phishingsite te maken. Dit kun je onder andere zien aan de URL (in de adresbalk), deze komt niet overeen met die van de echte ICS.

Creditcardgegevens

Op de phishingsite zie je een scherm openstaan waar je je inloggegevens zou moeten invoeren. Doe dit niet! Op deze manier probeert de afzender van het bericht jouw creditcardgegevens in handen te krijgen.

Verwijder de e-mail onmiddellijk

Voorkom dat er frauduleuze praktijken met jouw gegevens plaatsvinden en verwijder deze e-mail onmiddellijk. Heb je een dergelijk bericht ontvangen en twijfel je over de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van ICS. Daarnaast kun je meer over phishing lezen in ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd