Volgens een bericht van 'ABN AMRO' zou je account door een ongeautoriseerde partij betreden zijn. Dit is niet waar! Je hebt met een phishingmail te maken.

Aangezien de zogenaamde bank de veiligheid van je rekening hoog in het vaandel heeft staan, hebben ze ervoor gekozen de toegang tot je account tijdelijk te beperken. Je zou de gedeeltelijke blokkade kunnen opheffen door op de link in het bericht te klikken.

Phishingsite

De link verwijst je naar een website die lijkt op de echte pagina van ABN AMRO. Aan de URL (in de adresbalk) kun je echter zien dat het om een valse website gaat. De URL komt namelijk niet overeen met die van de echte ABN AMRO. Daarnaast werken de linkjes op de pagina niet. Dit is dus een phishingsite! Vul je gegevens niet in. Deze zullen in handen van criminelen vallen.

Onmiddellijk verwijderen

Opgelicht?! adviseert deze e-mail onmiddellijk te verwijderen. Op die manier voorkom je dat fraudeurs jouw rekening kunnen leeghalen. Heb je een dergelijk bericht ontvangen en twijfel je over de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van ABN AMRO.

Lees hier meer over phishing

Gerelateerd