Het is een oude truc waar nog steeds mensen intrappen: oplichting met pannensets. Recentelijk werd een dame uit Amstelveen de dupe van een oplichter die haar met een mooi verhaal een 'dure' pannenset aan wist te smeren.

De politie ontving enkele dagen geleden een melding van een vrouw. Zij was aangesproken door een man in een stationwagen die haar vertelde onderweg te zijn naar Schiphol. Hij kwam van een beurs en zat nu omhoog met een pannenset van Sola, die niet door de douane zou komen. De dame kon de pannenset daarom voor een mooi bedrag overnemen. De vrouw ging op het aanbod in. Later bleek dat de pannen goedkope namaak waren. 'Hoe heeft het mij kunnen gebeuren?', zegt de vrouw. 'Ik ben in het verleden al zo vaak gewaarschuwd tegen dit soort oplichting.' Ook op ons forum staat een bericht van iemand die recentelijk de dupe is geworden van oplichting met een pannenset.

Trap niet in mooie praatjes!

Niet alleen pannen worden op deze manier aangeboden. De truc wordt ook uitgevoerd met kleding of messensets. Word je op straat of aan de deur aangesproken door iemand die je met een mooi verhaal zo'n buitenkansje aanbiedt? Trap er dan niet in! Het gaat om goedkope troep en vaak is er ook nog eens sprake van merkvervalsing. Neem contact op met de politie als je ziet dat er dergelijke goederen op straat of aan de deur worden aangeboden. Probeer het kenteken van de auto van de verkoper te noteren of fotograferen.

Bron: facebook.com/simone.seegers

Gerelateerd