Heb jij een mail van 'ICS' gekregen, waarin staat dat je klantgegevens niet volledig zijn ingevuld? Pas dan op! Dit is phishing.

Volgens het bericht is er zojuist gebleken dat je klantgegevens binnenkort komen te vervallen. Je moet binnen drie dagen je gegevens bijwerken via de link in het bericht, anders wordt je account beperkt voor gebruik. Klik niet!

Persoonlijke gegevens

Als je wel klikt, kom je op een phishingsite die ontzettend lijkt op de echte inlogpagina van ICS. Hier moet je inloggen met je accountgegevens. Vervolgens wordt er om verschillende persoonlijke gegevens gevraagd, zoals je postcode, rekeningnummer en beveiligingscode van je creditcard. Als je deze invult, kunnen de afzenders dure aankopen doen uit jouw naam en identiteitsfraude plegen.

Controleer de url

ICS vraagt je nooit om op een link in een mail te klikken. Controleer ook altijd de url van de website waar je bent, voordat je ergens gevoelige informatie invult. Hier staat vaak iets totaal anders. Zo is dit geen officiële url van ICS, maar eindigt deze pagina op '-nl.cloud'. Zo lijkt het met een snelle blik alsof de pagina tóch op '.nl' eindigt. Deze valse e-mail kan je het beste verwijderen.

Meer tips om phishingmails te herkennen

Gerelateerd