KLM waarschuwt voor een 'kettingbrief' die op WhatsApp circuleert. Volgens het bericht zou de luchtvaartmaatschappij gratis vliegtickets weggeven. KLM heeft niets met deze actie te maken.

In een bericht dat momenteel circuleert op WhatsApp staat dat KLM gratis vliegtickets weggeeft om het 80-jarig bestaan van de luchtvaartmaatschappij te vieren. KLM heeft echter niets te maken met dit bericht en geeft niet zomaar gratis vliegtickets weg. Op de website van KLM is het volgende bericht te lezen:

Op WhatsApp circuleert een zogenaamde kettingbrief dat KLM gratis tickets zou weggeven. Deze actie is niet van KLM afkomstig. KLM geeft niet zomaar gratis vliegtickets weg, en al helemaal niet 'aan iedereen' zoals de kettingbrief suggereert. KLM betreurt dat deze misleidende campagne wordt verspreid op WhatsApp. KLM acties zijn altijd te vinden op KLM.com

Valse website

De link in het bericht verwijst naar een malafide website die sterk lijkt op die van KLM. Hier wordt je gevraagd het bericht door te sturen naar 15 vrienden of WhatsApp-groepen. Vervolgens dien je allerlei persoonsgegevens in te vullen. Wie hieraan meedoet krijgt geen gratis vliegtickets, maar een hoop spam en ongewenste telefoontjes.

Meer informatie: misleidende winacties

Bron: KLM / Security.nl

Gerelateerd