Door het omwisselen van pinterminals van een supermarktketen wisten fraudeurs vorig jaar tienduizenden euro's buit te maken. In totaal werden veertien pinterminals van een niet nader te noemen bezorgdienst van een supermarktketen omgeruild. Dat meldt security.nl.

De criminelen beschikten volgens de politie over contactgegevens van bezorgers, en waren zij vermoedelijk ook op de hoogte van de bezorgroute. De bezorgers werden onderweg naar de klant gebeld door iemand die zich voordeed als iemand van het hoofdkantoor. Volgens die zogenaamde medewerker had de pinterminal een update nodig en moest het apparaat vervangen worden.

Geld naar rekening van katvanger

Het geld dat klanten aan de deur moesten betalen voor hun bestelling kwam zo terecht op de rekening van een katvanger. Dat geld werd vervolgens direct opgenomen.

De politie heeft drie mannen aangenomen die worden verdacht van witwassen en oplichting. Het drietal zit in beperkingen, ze mogen alleen contact hebben met hun advocaat. De politie sluit niet uit dat meerdere aanhoudingen volgen.

Lees ook: Wat moet ik weten over katvangers?

Bron: security.nl