Op donderdag 5 oktober is tijdens het Fraude Film Festival in Utrecht de Anti Fraude Award uitgereikt. Dit jaar ging de prijs naar Team High Tech Crime (THTC). Dit team is initiatiefnemer van het succesvolle project 'NoMoreRansom'. De allereerste Anti Fraude Award ging in 2014 naar Opgelicht?!

THTC was genomineerd vanwege de overname van de Hansa Market op het dark web en het succesvolle onderzoek Ennetcom. Dit zijn twee baanbrekende en succesvolle prestaties van het THTC in het afgelopen jaar. Beide acties leverden zeer waardevolle informatie op voor de politie. Verder is THTC initiatiefnemer van het succesvolle project 'NoMoreRansom'.

NoMoreRansom

NoMoreRansom is een initiatief waarin opsporingsdiensten en IT-beveiligingsbedrijvende de krachten bundelen om de activiteiten van cybercriminelen te verstoren. Dit gebeurt door encryptietools beschikbaar te stellen voor slachtoffers om hun versleutelde bestanden op hun computer te ontsleutelen.

Andere genomineerden

THTC streed met deze twee andere genomineerden om de award: het platform voor onderzoeksjournalistiek Follow the Money en de co-founders van de Stichting GDI.Foundation, Vincent Toms en Victor Gevers. In 2014 werd de Anti Fraude Award voor de eerste keer uitgereikt. De prijs ging toen naar Opgelicht?!.

Fraude Film Festival

Het Fraude Film Festival brengt verschillende netwerken uit de publieke en private sector bij elkaar. Het vertonen van inspirerende documentaires en het aangaan van kritische debatten staan hierbij centraal. Het Fraude Film Festival neemt binnen deze debatten een neutrale, onafhankelijke positie in.

Bron: www.politie.nl

Bron afbeelding: facebook.com/fraudefilmfestival

Gerelateerd