Opgelicht?! waarschuwt wekelijks voor valse winacties. Meestal worden de misleidende berichten via e-mail verzonden. Onlangs ontvingen we een melding op de Opgelicht?!-app over een 'winactie' die via SMS verstuurd wordt.

De SMS is naar je gestuurd uit naam van Media Markt. Het zogenaamde elektronicabedrijf meldt in het bericht dat er een pakketje voor je klaarligt. Door op een link te klikken zou je je pakketje kunnen bekijken.

Verscheidene websites

De link verwijst naar een website waar een doos zichtbaar is. Op de pagina moet je op 'open mijn pakket' klikken. Je komt dan op een website terecht waar duidelijk wordt dat je een Samsung Galaxy S9 kunt winnen. Op deze pagina moet je opnieuw een button aanklikken die je wederom naar een andere website stuurt.

Duur abonnement

De website waar de button naar verwijst is opgemaakt in stijl van Samsung. Er staat een formulier open waar je je gegevens in dient te vullen. Doe dit niet! Onderaan de pagina kun je namelijk de volgende opmerkelijke informatie lezen: 'Deze speciale aanbieding wordt geleverd met een 3-dag(en) proefabonnement voor onbeperkt online entertainment, waarna de maandelijkse contributie (€64,-) automatisch zal worden afgetrokken van uw creditcard.' Je zou je account binnen drie dagen kunnen annuleren, online staan echter veel berichten waaruit blijkt dat dit niet gemakkelijk gaat.

Verwijder de SMS

Opgelicht?! raadt je aan deze SMS te verwijderen. Zo houd je je gegevens en je geld in eigen zak. Je kunt hier meer lezen over misleidende winacties.

Download de Opgelicht?!-app

In de Opgelicht?!-app vind je een overzicht van de meest actuele waarschuwingen op het gebied van oplichting en bedrog. Heb je ook een opmerkelijk bericht ontvangen? Of ben je op andere wijze (bijna) slachtoffer geworden van oplichting? Meld het dan via de app.

Gerelateerd