Op de website zoomkopen.com kun je volgens de politie beter geen dure apparaten kopen. Ze bieden van alles te koop aan, waaronder televisies, wasmachines en koelkasten, maar op daadwerkelijke levering hoef je niet te rekenen.

De politie heeft daarvoor een aantal argumenten, te weten:

  • De website www.zoomkopen.com maakt misbruik van bestaande bedrijfsgegevens (KvK-nummer, BTW nummer en adresgegevens;
  • Op de website www.zoomkopen.com stelt men niet telefonisch bereikbaar te zijn voor de consumenten, maar dat men een telefoonnummer beschikbaar kan stellen bij het plaatsen van een order, zodat 'de ondernemer' telefonisch in contact kan treden;
  • Het is enkel mogelijk om via een contactformulier / e-mail (info@zoomkopen.com) in contact te komen met de verkoper achter de website;
  • Bij het plaatsen van een bestelling kan de betaling alleen plaatsvinden door middel van een bankoverschrijving naar een buitenlands bankrekeningnummer (BE86967040602950). Dat is hoogst ongebruikelijk is voor een webwinkel. Veelal wordt gebruik gemaakt van meer gangbare betaalmethodes zoals iDEAL.

De website staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.