Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie waarschuwt: 'Huis-elektronica.com is een webshop van oplichters'

  Politie waarschuwt: 'Huis-elektronica.com is een webshop van oplichters'

  Enorme koelkasten, televisies, spelcomputers en koffiemachines: de webshop Huis Elektronica met de bijbehorende website huis-elektronica.com heeft het allemaal op voorraad. En dat voor opvallend lage prijzen. Er is echter wel een probleem: volgens de politie krijg je je bestelling nooit geleverd en kun je naar honderden, zo niet duizenden euro's fluiten.

  En daar heeft het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie vanzelfsprekend de nodige redenen voor. Ook nu is het overigens denkbaar dat deze webshop adverteert via sociale media en/of advertentiesites: voor een nieuwe 'webshop' die slechts online is gezet met oplichting als voornaamste doeleinde is dat immers verreweg de makkelijkste manier om snel veel potentiële slachtoffers te kunnen benaderen.

  Waarom is Huis-elektronica.com een onbetrouwbare webshop?

  Het LMIO heeft meerdere meldingen ontvangen over de website Huis-elektronica.com. Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide website. Dat is onder meer gebleken uit de volgende bevindingen:

  • Betalen geschiedt via directe bankoverschriften naar verschillende buitenlandse rekeningen;
  • Het KvK- en btw-nummer zijn van een ander bedrijf;
  • Het adres dat vermeld staat op de website wordt misbruikt;
  • Het bedrijf waarvan het KvK-nummer wordt misbruikt, bestaat al sinds 2001. De valse / foute webshop bestaat pas sinds 7 juli 2021;
  • De webshop 'verkoopt' producten redelijk ruim onder marktconforme prijzen.

  De website staat inmiddels vermeld op de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen.

  Op TrustPilot staan alléén maar negatieve recensies en ook op ons forum staat sinds kort een draadje over deze webshop.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant