De politie heeft een melding ontvangen over een malafide aanbieder van Sodastream-apparaten en -accessoires waarmee je kraanwater kunt veranderen in bruisend water en roept op om hier niet te kopen.

De politie heeft de volgende redenen om te waarschuwen voor deze met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid malafide website.

  • De website sodastreamdeals.nl maakt gebruik van verschillende en ongeldige bedrijfsgegevens (KvK-nummers, BTW-nummers en adresgegevens);
  • Op de website sodastreamdeals.nl stelt men gebruik te maken van de algemene voorwaarden van Stichting Webshop Keurmerk. Echter, de webwinkel blijkt geen lid te zijn van Stichting Webshop Keurmerk.
  • Betalingen worden overgemaakt ten name van Ortho Supplies Europe, welke per 02-08-2018 is uitgeschreven uit de Kamer van Koophandel

De website sodastreamdeals.nl staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.