Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie: 'Hofdirect.nl is een onbetrouwbare, malafide webshop'

  Politie: 'Hofdirect.nl is een onbetrouwbare, malafide webshop'

  Op Hofdirect.nl worden gloednieuwe iPhones, iPads en flatscreens aangeboden, maar leveren is een ander verhaal: volgens de politie is dit een malafide webshop. De politie roept consumenten dan ook met klem op om hier niets te kopen.

  En daar heeft de politie ook nu weer een aantal redenen voor. Het valt overigens niet uit te sluiten dat deze website via online handelsplatformen en sociale media adverteert, dus pas op.

  Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting heeft een melding ontvangen over de website Hofdirect.nl. Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide website. Dat is gebleken uit:

  • De website Hofdirect.nl heeft qua opbouw van de site overeenkomsten met de eerdere malafide website Icthut.nl;
  • Op de website Hofdirect.nl staan de bedrijfsgegevens van twee ondernemingen: Telecombo met KvK-nummer 69350639 (algemene voorwaarden) en Hofdirect met KvK-nummer 76428931(contactgegevens). De eigenaar van Telecombo was telefonisch niet bereikbaar. De eigenaar van Hofdirect was niet op de hoogte van welke goederen er verkocht worden op de Hofdirect.nl, waaraan zijn bedrijfsgegevens zijn verbonden. Er is dus sprake van misbruik van bestaande bedrijfsgegevens;
  • Beide ondernemingen zijn gevestigd op een woonadres;
  • Onrealistische prijzen (te mooi om waar te zijn) van een groot aantal van de te koop aangeboden artikelen;
  • Volgens het SIDN staat de domeinnaam per 02-07 -2020 geregistreerd.
  • Bij het LMIO zijn nog geen meldingen bekend

  Toch is er op basis van deze kenmerken voldoende reden om te waarschuwen. De website Hofdirect.nl staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant