De politie Drenthe maakt melding van een babbeltruc van iemand die zich uitgeeft als pakketbezorger met als doel je pinpas of creditcard buit te maken. Hoe het werkt? Lees meer.

Je krijgt een telefoontje van een zogenaamde pakketbezorger op een moment dat je niet thuis bent. Hoe de beller dat weet, maakt de politie niet bekend. Het verhaal is dat je een afspraak kunt maken om tegen vergoeding van één euro het pakket ergens kunt afhalen of dat je een tweede bezorgpoging kunt plannen.

De truc lijkt op een oplichtingstruc waar we eerder al voor waarschuwden. Het uitgangspunt is dat de oplichter hoopt een wisseltruc toe te kunnen passen. Je krijgt ongemerkt een andere pas terug, of je pas wordt geskimd: beide varianten zijn voorgekomen. De oplichter kijkt je pincode af en slaat direct na vertrek zijn of haar slag bij de dichtstbijzijnde pinautomaat.

De politie roept mensen op om altijd de politie te waarschuwen, ook - of zelfs juist - als het zogenaamde pakket nog moet worden afgeleverd. Ook vraagt de politie om ouderen te waarschuwen omdat zij de waarschuwing via sociale media mogelijk niet meekrijgen.

Bron: Dagblad van het Noorden