Bij melissen-electro.nl en melissen-koffie.nl bieden ze van alles aan: gloednieuwe iPhones en stervensdure Jura-koffiemachines. Je bestelling krijg je echter nooit geleverd. De politie waarschuwt voor deze malafide webshops.

Waar de politie zich in het geval van dergelijke waarschuwingen normaliter bedient van de omschrijving dat het met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gaat om malafide webshops, is dat ditmaal een volledig vaststaand feit. Bestel hier dus niets: je bent je geld krijgt en je krijgt helemaal niets geleverd.

Het gaat om de websites melissen-koffie.nlmelissen-kaffee.de en melissen-electro.nl.

Frontpage van Melissen Koffie

Uiteraard heeft de politie daar een aantal redenen voor, namelijk:

  • Er zijn meerdere aangiftes bij het Landelijk Meldpunt Internetoplichting binnengekomen;
  • De domeinnamen zijn onder valse voorwendselen geregistreerd, net als de inschrijving bij de Kamer van Koophandel;
  • Het is enkel mogelijk om contact op te nemen met de verkoper door middel van een contactformulier op de website

Op dit moment zijn de betalingsmogelijkheden op de websites reeds uitgeschakeld, maar de mogelijkheid is aanwezig dat er een betaalverzoek wordt verzonden of dat de frauduleuze verkopers je via de mail betalingsinstructies aanbieden. Voor bona fide webwinkels zijn dat al ongebruikelijke betaalmethodes, maar in dit geval staat volgens de politie vast dat er sprake is van fraude en dat je je bestelling nooit geleverd krijgt.

De websites staan inmiddels vermeld in de lijst van malafide handelspartijen op www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de webhost om passende maatregelen tegen deze websites te treffen,