De politie Hollands Midden waarschuwt voor oplichters, die diensten zoals het schoonmaken van de gevel of dak, ophogen van de oprit of de voortuin en andere tuinwerkzaamheden aanbieden.

Ze maken de bewoners wijs dat bijvoorbeeld hun tuin onderhoud nodig heeft en vervolgens schotelen ze de slachtoffers hoge rekeningen voor die contant betaald moeten worden. Ga niet in zee met deze Engelssprekende klussers, die vaak in bestelbusjes rijden.

Woensdag boden Engelssprekende klusjesmannen hun diensten aan in Benthuizen. Het is niet uit te sluiten dat deze mannen de komende tijd op andere plekken opduiken.

Dakreparaties

In het verleden heeft de politie vaker meldingen gehad over dergelijke klussende oplichters. In januari waren de klussers al actief in Voorschoten. Eerder werd een inwoner van Noordwijkerhout het slachtoffer van de praktijken van de mannen. Hij was benaderd door medewerkers van een bedrijf om de gevel te reinigen. De bewoner ging akkoord waarna er een bedrag werd afgesproken. Toen de mannen aan de slag gingen vertelden ze het slachtoffer dat zijn dak op instorten zou zijn. De man ging akkoord met reparatie, mede omdat één van de mannen al was begonnen hiermee. Toen de bewoner de rekening kreeg die enkele duizenden euro's te bedragen. De mannen wisten de bewoner over te halen contant te betalen. Vervolgens verdwenen de klussers.

Een andere man betaalde ook duizenden euro’s na zogenaamde reparaties. Hem werd wijsgemaakt dat het dakleer en de loodstrippen vervangen moesten worden. Ook kreeg hij het advies om zijn hele dak tegen vocht en wind te beschermen. De man betaalde voor de werkzaamheden die direct werden uitgevoerd. Later bleek dat de loodstrippen niet vervangen waren en ook dat het dak niet wind- of vochtdicht was gemaakt.

Bel bij onraad 112

De politie krijgt met enige regelmaat meldingen van deze vorm van oplichting en waarschuwt bewoners hier niet op in te gaan. Wordt u met dergelijke personen geconfronteerd en u vertrouwt het niet, bel dan de politie via 1-1-2. Noteer signalementen en/of kentekennummers.

Bron: politie

Gerelateerd