De politie in Den Haag waarschuwt voor oplichters die mensen op slinkse wijze bestelen. Met een smoes leiden deze zogeheten goudknuffelaars hun slachtoffer af, vervolgens geven ze een omhelzing waarbij ze sieraden stelen.

Deze oplichters, die meestal in groepen opereren, hebben het voornamelijk gemunt op ouderen. Ze doen zich vaak voor als toerist en gebruiken verschillende smoezen. Soms vragen ze de weg naar bijvoorbeeld het ziekenhuis of de apotheek, in andere gevallen willen ze geld wisselen. Als 'bedankje' omhelzen ze hun slachtoffer. Ondertussen maken ze de sluiting van een ketting of horloge los en nemen het sieraad ongemerkt mee.

Horloge weg

Een 81-jarige dame die recentelijk in Den Haag het slachtoffer werd van deze oplichtingstruc vertelt: 'Ik werd op de parkeerplaats van de Jumbo in Loosduinen aangesproken door een man met een Duits accent die vroeg wat de waarde was van het kleingeld in zijn hand. Thuis kwam ik erachter dat mijn horloge weg was.'

Meer slachtoffers

De vrouw is niet het enige slachtoffer van deze geraffineerde oplichters. Alleen al in het district Loosduinen, Segbroek, Scheveningen en Overbosch werden sinds oktober vorig jaar 27 mensen het slachtoffer van een dergelijke goudknuffelaar of werd er een poging gedaan tot het stelen van een sieraad.

Waarschuw ouderen

Het gaat om rondreizende groepen oplichters die overal kunnen opduiken. Wees dus alert op deze oplichtingstruc en praat erover met ouderen in je omgeving, zodat ook zij gewaarschuwd zijn.

Bron: deposthoorn.nl

Gerelateerd