Opgelicht?! waarschuwde eerder voor fraudeurs die gebruikmaken van valse betaalverzoeken en nagemaakte websites van betaaldiensten. De politie waarschuwt opnieuw voor deze vorm van oplichting. Let goed op als je een betaalverzoek krijgt!

De oplichters bieden voorwerpen te koop aan via Marktplaats. Als je reageert op de advertenties, wordt je gevraagd om één eurocent over te maken. Dit is zogenaamd nodig om administratieve redenen. Aangezien het om 'slechts' één cent gaat, maken veel mensen het bedrag over.

Valse betaalapp

De gedupeerden krijgen vervolgens een betaallink die erg lijkt op die van Tikkie. In werkelijkheid is het een link van een valse betaalapp. De gegevens die je hier invult worden onderschept door de oplichters. Zij krijgen op die manier toegang tot jouw rekening, die ze leegplunderen.

Advies van politie

De aangiftes zijn binnengekomen op het politiebureau in Elst, maar dat wil niet zeggen dit zich alleen in Elst afspeelt. De politie adviseert om geen apps te downloaden en gebruiken die door verkopers op Marktplaats worden aangeboden.

Bron:

Gerelateerd