De politie heeft meerdere meldingen ontvangen over twee mannen die met een babbeltruc in woningen proberen te komen. Er zijn op dit moment drie incidenten bij de politie bekend die sterke overeenkomsten hebben.

Afgelopen woensdag belden rond 16.30 uur twee mannen aan bij een woning in Paterswolde. Ze vertelden de oudere bewoonster dat er wateroverlast in de buurt was en dat ze even de waterleiding kwamen controleren. Eén van de mannen bleef beneden bij de bewoonster, de ander ging naar boven om de 'controle' uit te voeren. Nadat beide mannen vertrokken waren, bleken op de bovenverdieping diverse kasten te zijn doorzocht. Voor zover bekend is er niets weggenomen.

Vergelijkbare meldingen

Diezelfde dag, ongeveer een half uur later, kwam bij de politie een vergelijkbare melding binnen van een inwoner uit Meppel. Twee mannen kwamen bij een oudere man aan de deur. Opnieuw bleef één van beiden beneden en ging de ander naar boven. Ook hier zijn de kasten doorzocht, maar lijkt niets te zijn weggenomen.

Donderdagochtend kwam de laatste melding binnen. Rond 9.20 uur zijn twee mannen aan de deur geweest bij een woning in Vries. De bewoonster vertrouwde het verhaal niet. Het is haar gelukt om de oplichters buiten de deur te houden.

Signalement

Het zou gaan om twee mannen met een blanke huidskleur, een normaal tot enigszins stevig postuur, zeer kort haar en van vermoedelijk tussen de 35 en 50 jaar oud. De heren droegen tijdens de babbeltruc werkkleding.

Meer weten?

Wil je meer informatie over babbeltrucs? Wij hebben een aantal voorbeelden van dergelijke trucs op een rij gezet. Ook geven we tips hoe je kunt voorkomen dat je slachtoffer wordt.

Bron: politie.nl

Gerelateerd