In Rotterdam is gisteren een 86-jarige vrouw slachtoffer geworden van een babbeltruc. De politie is nog op zoek naar de daders.

Er werd rond vier uur 's middags bij haar aangebeld op de Kerkhoflaan. Er stonden toen een man en een vrouw voor haar deur die pretendeerden haar dokter te zijn.

Gewelddadig

Toen de vrouw open deed, pakte de man haar beet en duwde hij haar omver. Vervolgens werd de portemonnee van de vrouw gestolen. Het oplichtingsduo vertrok hierna in een kleine witte auto richting Rusthoflaan.

Twee verdachten

De politie is nu op zoek naar de twee verdachten. Er is een burgernetbericht verstuurd in de hoop de oplichters op te sporen. De man is naar schatting 38 jaar, hij is groot, breed en droeg een zwart jack. De vrouw is ongeveer 30 jaar en droeg een lichte jas. Ze reden in een witte auto.

Heb jij ze gezien?

Heb je op 14 februari 2018 rond vier uur dit koppel in Crooswijk in Rotterdam gezien? Bel dan met 0900-8844 of laat je tip achter op de site van de politie.

Waarschuw ouderen

Waarschuw ouderen in je omgeving door deze en andere veelvoorkomende babbeltrucs met hen te bespreken. Wees daarnaast alert en laat niet zomaar mensen binnen in je huis.

Bron: Politie/Burgernet

Gerelateerd