Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Babbeltruc treft bejaarde vrouwen in Heerjansdam en Hendrik-Ido-Ambacht

  Babbeltruc treft bejaarde vrouwen in Heerjansdam en Hendrik-Ido-Ambacht

  Een 84-jarige vrouw uit Heerjansdam en een 82-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn op maandagavond slachtoffer geworden van een babbeltruc, meldt de politie Drechtsteden Buiten. 

  De babbeltruc vond in Heerjansdam plaats rond de klok van 19:30. Volgens de politie kwamen hier twee mannen aan de deur met een verhaal over besmet of giftig water. Vervolgens betraden zij de woning waarna deze werd doorzocht. Zij vroegen de 84-jarige bewoonster naar gouden sieraden, maar zij heeft die niet afgegeven. De oplichters hebben wel geld weggenomen maar de politie heeft niet bekend gemaakt om hoeveel geld het gaat. 

  Ongeveer een uur later vond de babbeltruc plaats bij een woning aan de Emmastraat in Hendrik-Ido-Ambacht. 'Hier kwamen vermoedelijk dezelfde twee mannen aan de deur bij een 82-jarige vrouw met hetzelfde verhaal als in Heerjansdam. Op het eerste gezicht lijkt hier niks weggenomen,' stelt de politie. 

  Getuigen gezocht

  De politie is op zoek naar mensen die iets van deze babbeltrucs hebben gezien of gehoord. De mannen waren gisteren actief tussen 19:15 en 20:45, maar mogelijk hebben zij eerder in de wijk voorverkenning gedaan. Ook kunnen camerabeelden in de buurt bijdragen bij het opsporen van de daders. Hiervoor kun je contact opnemen met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

  Bron: AD

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant