Een man die via een datingsite een slachtoffer maakte in Vianen, is door de politie opgepakt. De oplichter werd herkend op bewakingsbeelden die werden uitgezonden door het RTV Utrecht programma Bureau Hengeveld.

In oktober ontmoetten de dader en slachtoffer elkaar via een datingsite en al snel volgde een ontmoeting. De 'nieuwe vriend' vertelde toen dat hij problemen had met zijn pinpas. Het slachtoffer leende meerdere keren een paar honderd euro aan de man uit. Ook leende hij zijn laptop uit, die door de oplichter vakkundig achterovergedrukt werd. Hij had de laptop 'per ongeluk' in de trein laten liggen.

De oplichtingspraktijken kwamen aan het licht, nadat bleek dat de pinpas van het slachtoffer was verdwenen. De zogenaamde vriend bleek de kans te hebben gehad om de pincode af te kijken. Het slachtoffer liet zijn rekening onmiddellijk blokkeren, maar toen was het al te laat. Meer dan 2.000 euro bleek van zijn rekening gehaald te zijn. Samen met het uitgeleende geld en de 'verdwenen' laptop liep de schade uiteindelijk op tot 4.000 euro.

Aan de hand van bewakingsbeelden die RTV Utrecht toonde, kon de politie de dader oppakken. De beelden werden gemaakt toen het slachtoffer en de oplichter samen een elektronicawinkel bezochten.

Bron:

Gerelateerd