De politie in Schiedam is op zoek naar een persoon die een babbeltruc gebruikte om zo de portemonnee van een oudere dame te stelen.

De verdachte had een klein hondje bij zich toen ze aanklopte bij de oudere dame in Schiedam. Ze startte het gesprek door de oudere dame eraan te herinneren dat ze elkaar nog kenden van een therapiesessie. Door middel van deze oplichtingstruc mocht de vrouw het huis van de Schiedamse binnentreden. Eenmaal binnen wist de oplichter de portemonnee van de oudere dame te ontfutselen. De twee vrouwen hadden enige tijd met elkaar gesproken en koffie gedronken.

Heb je informatie?

De politie is nog op zoek naar de verdachte. Heb je informatie over een kleine vrouw tussen de 25 en 30 jaar oud, met kort, donker haar en een hondje? Meld het dan door contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Wees alert op babbeltrucs!

Het komt regelmatig voor dat mensen middels een babbeltruc afgeleid worden en vervolgens bestolen. Vaak zijn ouderen het slachtoffer. Bespreek met je (groot)ouders de risico's van babbeltrucs en ook voor wie zij de deur open moeten doen. Vertel hen ook hoe zij kunnen handelen zodra zij het niet vertrouwen.

Wat te doen?

Krijg je te maken met personen die onaangekondigd aan de deur verschijnen en vertrouw je het niet? Bel dan 112 en meld de verdachte situatie. Probeer daarbij het signalement en eventuele gegevens van een voertuig door te geven.

Bron: schiedamsnieuws.nl

Gerelateerd