De politie op zoek naar een babbeldief die op dinsdag 3 oktober, samen met twee anderen, een 72-jarige inwoonster van Breda heeft bestolen nadat hij zich voordeed als monteur.

Het slachtoffer werd, kort voordat de dader bij haar voor de deur stond, gebeld door iemand die de komst van de 'monteur' aankondigde. De vrouw vertrouwde het verhaal, aangezien er in haar straat aan de waterleidingen werd gewerkt.

Pinpas en geld

De zogenaamde monteur wist de vrouw af te leiden waarna twee andere verdachten haar beroofden van haar geld en pinpas. Later die dag werd de vrouw weer opgebeld. Dit keer door iemand die zei van de politie te zijn. De beller meldde hierbij aan het slachtoffer dat zij eerder die dag beroofd was, iets wat ze zelf nog niet had opgemerkt. Hierbij vroeg de persoon naar haar pincode. Gelukkig heeft dit niet geleid tot het stelen van extra geld.

Signalement

De politie is op zoek naar mensen die ook bezoek hebben gehad van de 'monteur'. Het gaat om een man met een getint uiterlijk, een normaal postuur, kort zwart haar, gekleed in een wit t-shirt met korte mouwen.

Informatie

Heb je informatie? Dan kun je contact opnemen met de politie via 0900-8844. Vermeld hierbij dat het gaat om de zaak 2017-239017.

Bron: Politie.nl

Gerelateerd