Goed nieuws voor de minstens twintig gedupeerden die ieder een aanbetaling van 1.500 euro deden voor een niet-bestaande huurwoning in Eindhoven: de vrouw (30) uit Emmen heeft zichzelf op een politiebureau in Eindhoven gemeld. De politie ontving signalen dat de vrouw op een vliegtuig naar Curaçao wilde stappen en heeft daarop de Koninklijke Marechaussee ingeseind, dus bij een paspoortcontrole zou ze er tussenuit zijn gehaald. Het vermoeden bestaat dan ook dat ze zichzelf heeft gemeld vanwege deze druk.

De vrouw, die claimde de eigenaresse van de woning te zijn, nam voor de sleuteloverdracht de benen en was niet langer te bereiken. Eénmaal ter plaatse op het afgesproken tijdstip kwamen verschillende gedupeerden erachter dat dezelfde woning aan meerdere mensen was verhuurd. Daarop volgden al snel verschillende aangiften. Niet alleen bestond de vrees dat het geld nooit meer terug zou komen, enkelen hadden de huur van hun oude woning al opgezegd.

Snelle verspreiding had positief effect

Nikki Posthumus, één van de gedupeerden, is blij met de aanhouding en stelt dat de snelle verspreiding van het nieuws deze uitkomst ongetwijfeld heeft bespoedigd. Ze vernam van mensen uit de directe omgeving van de verdachte dat de vrouw naar Curaçao wilde afreizen. Daarop ontstond het plan om haar met een aantal anderen op te wachten op Schiphol. Door de aanhouding bleek dat echter niet nodig.

De vrouw uit Emmen zit voorlopig nog vast.

Bron: AD.nl