De politie in Hilversum waarschuwt op Facebook voor Engelstalige klusjesmannen die hun diensten aanbieden. Er zouden verschillende meldingen zijn gedaan over de mannen die inwoners proberen te overtuigen dat werkzaamheden aan bijvoorbeeld een oprit of gevel nodig zijn.

Intimiderend

De klusjesmannen bieden hun diensten voor lage prijzen aan, maar zodra betaald moet worden is het bedrag vaak een stuk hoger. Er zouden zogenaamd steeds meer gebreken ontdekt worden tijdens de reparaties. Hier moet volgens de mannen direct iets aan gedaan worden. Vervolgens is de rekening een stuk hoger dan vooraf afgesproken was. Volgens de politie zijn de klusjesmannen tijdens het innen niet meer zo vriendelijk en treden ze intimiderend en dreigend op.

Minimale werkzaamheden

Voor de 'diensten' worden honderden tot wel duizenden euro’s betaald. Achteraf blijkt dat er weinig of overbodige werkzaamheden zijn uitgevoerd. Zodra de bewoner dat ontdekt, zijn de mannen alweer gevlogen.

Ga hier niet op in

De politie raadt af in te gaan op het aanbod van deze klusjesmannen. Wees alert als er zonder enige aankondiging of afspraak ineens klusjesmannen voor de deur staan. Bel de politie als je het niet vertrouwt en noteer indien mogelijk het kenteken van het voertuig van de klussers.

Bron: Facebook/politie Hilversum

Gerelateerd