In de periode vanaf mei tot op heden zijn in de gemeente De Ronde Venen meerdere aangiften gedaan van factuurfraude. Hierbij werden verstuurde facturen onderschept en vervalst.

Criminelen wijzigen gegevens

Fraudeurs onderschepten facturen en wijzigden de bedrijfsgegevens, zoals het bankrekeningnummer. Vervolgens stuurden ze de valse nota alsnog naar de geadresseerde. De rekeningen, die opliepen tot duizenden euro’s, werden door gedupeerde bedrijven betaald. Het geld kwam echter niet terecht bij de juiste ontvanger, maar in de zakken van criminelen. Diverse bedrijven en verenigingen werden slachtoffer van de factuurfraude. Ook de gemeente Ronde Venen werd gedupeerd door deze oplichters.

Controleer het rekeningnummer

Controleer het rekeningnummer op een factuur extra goed voordat je het te betalen bedrag overmaakt. Neem bij twijfel eerst contact op met het bedrijf waarvan je de factuur hebt ontvangen om te checken of de gegevens kloppen.

Ook slachtoffer? Meld je dan bij de politie

Herken je dit verhaal en ben jij of jouw bedrijf, vereniging of organisatie ook slachtoffer geworden van deze vorm van fraude, dan roept de politie op om aangifte te doen.

Meer weten? Bekijk ons dossier over factuurfraude

Bron: facebook.com/PolitieDeRondeVenen

Gerelateerd