De politie in Midden- en West-Brabant waarschuwt voor het grote aantal babbeldieven dat daar actief is. De afgelopen maanden kreeg de politie meerdere meldingen over deze oplichters. Let altijd goed op wie er voor je deur staat en vraag legitimatie als je het niet vertrouwt!

Volgens de politie richten de babbeldieven zich vooral op mensen van 60 jaar en ouder. De oplichters bellen aan bij het slachtoffer en praten zichzelf met een smoesje naar binnen. Zo zijn er deze maand al meerdere ouderen opgelicht.

'Waterschade'

In Zevenbergen is een 71-jarige vrouw opgelicht door een man die bij haar aanbelde en beweerde dat er mogelijke waterschade in haar appartement zou zijn. Hij keek in het keukenkastje en vroeg de vrouw mee te kijken. Ondertussen drong een tweede persoon de woning binnen. Hij stal de sieraden van de vrouw. Op drie andere plaatsen in Brabant zijn vergelijkbare babbeltrucs gebruikt om bij ouderen binnen te dringen en hun geld en sieraden te stelen.

Intimiderend

De babbeldieven kunnen ook intimiderend overkomen. Zo werd een 88-jarige vrouw in Roosendaal ruw aan de kant geduwd door een man die zei dat hij verwarmingsmonteur was. Hij ging er uiteindelijk vandoor met haar tas.

Tips

Wees altijd alert op vreemden aan de deur, wat voor gek verhaal ze ook verzinnen. Hetzelfde geldt voor op straat aangesproken worden door vreemden, meldt de politie. Vertrouw ook op je onderbuikgevoel. Als het niet goed voelt, is dat het vaak ook niet.

Meer veelvoorkomende babbeltrucs

Bron: BNdestem.nl

Gerelateerd