Er is een e-mail in omloop die zogenaamd van Bol.com afkomstig is. In het bericht staat geschreven dat alle accounts op non-actief zijn geplaatst. Door je account te binnen 24 uur te verifiëren, zou je er weer gebruik van kunnen maken. Het gaat om een valse e-mail. Trap er niet in!

In de e-mail wordt het volgende gemeld: 'Recentelijk heeft onze veiligheidsteam geconstateerd dat er veel phishingactiviteit heeft plaatsgevonden rondom het bedrijf en heeft hierdoor dus alle web-accounts op non-actief geplaatst.'

Phishingmail

De afzender van het bericht waarschuwt je voor phishing, deze e-mail is echter zelf phishing. Je zou je account kunnen verifiëren door op de link in het bericht te klikken. Deze link verwijst je door naar een website die sprekend lijkt op de echte website van Bol.com. Je kunt echter aan de URL (in de adresbalk) zien dat je niet met de echte webwinkel te maken hebt.

Kwade intenties

Op de website wordt je gevraagd in te loggen. We raden je ten zeerste af dit te doen. De afzender van dit bericht heeft kwade intenties met jouw gegevens.

Naar de prullenmand

De beste plaats voor deze phishingmail is wat Opgelicht?! betreft de prullenmand. Twijfel je nog over de echtheid van een dergelijk bericht? In ons artikel geven we antwoord op de vraag 'welke soorten valse e-mails zijn er en hoe herken ik deze?'.

Gerelateerd