Een e-mail over een 'identificatieplicht' ziet er op het eerste gezicht uit als een echt bericht van Ziggo. Laat je echter niet misleiden, het bedrijf heeft niets met deze e-mail te maken.

In de mail staat dat de Wet Identificatie bij Dienstverlening vereist dat je identiteit correct is vastgelegd bij Ziggo. Om deze reden dien je eenmaal in te loggen en de gevraagde gegevens te uploaden.

Phishingsite

Dit kun je doen door op de button in het bericht te klikken. Deze button verwijst je door naar een website waar een inlogscherm openstaat. Op het eerste gezicht lijkt de pagina –net als de e-mail- door Ziggo gemaakt. Alle linkjes op de pagina verwijzen naar de officiële website van Ziggo. De URL (in de adresbalk) verraadt echter dat het een phishingsite is. Deze URL is niet van Ziggo, dit geven ze ook op hun site aan.

Advies: verwijder het bericht

Deze e-mail is afkomstig van criminelen die op deze manier naar je gegevens proberen te hengelen. Als je je gegevens deelt met deze personen zullen er frauduleuze praktijken mee uitgevoerd kunnen worden. We raden je dan ook aan je gegevens in eigen zak te houden en het bericht te verwijderen. Twijfel je toch aan de echtheid van een dergelijk bericht? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van Ziggo. Daarnaast kun je meer lezen over phishing in ons artikel.

Gerelateerd