Let op! Er wordt weer een valse e-mail verstuurd die zogenaamd van ABN AMRO afkomstig is. Hierin staat dat je een nieuwe betaalpas moet aanvragen. We waarschuwden al eerder voor soortgelijke e-mails. Het gaat om phishing.

Volgens de e-mail is uit de administratie van ABN AMRO gebleken dat je nog steeds een verouderde betaalpas gebruikt. Daarom wil de bank zogenaamd dat je zo snel mogelijk de nieuwe, beter beveiligde pas aanvraagt. Dit kun je kosteloos doen tot 6 december. Hierna zou je een bedrag van €24,95 moeten betalen.

Geraffineerde truc

In het bericht staat dat je de nieuwe pas kunt aanvragen door op een button te klikken. Doe dit niet! De bank stuurt deze e-mails niet. Criminelen proberen op geraffineerde wijze aan je gegevens te komen. Let altijd goed op het e-mailadres van de afzender. In het huidige bericht is dit niet het adres van ABN AMRO. Hierdoor wordt dus snel duidelijk dat het een vals e-mail betreft.

Advies: negeer deze berichten!

Wij adviseren je dit soort berichten te negeren en te verwijderen uit je mailbox. Banken vragen je nooit op deze manier om een nieuwe betaalpas aan te vragen. Oplichters gebruiken dit als truc. Wil je meer weten over hoe je dit soort berichten kunt herkennen? Lees dan hier ons hulpartikel over dit onderwerp.

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van de laatste alerts? Like Opgelicht?! op Twitter en Facebook.

Gerelateerd