Ontvang je een e-mail uit naam van SNS over het vernieuwen van je digipas? Let op! Er is een mail in omloop waarmee oplichters je gegevens in handen proberen te krijgen.

Volgens het bericht introduceert de bank de nieuwe digipas omdat uit de administratie is gebleken dat je deze nog niet hebt aangevraagd terwijl je huidige pas maar tot 13 september geldig is.

Vernieuwde pas

In de mail wordt duidelijk dat de nieuwe pas van belang is, omdat hij veiliger is voor klanten. Daarom moet je zo snel mogelijk je nieuwe pas aanvragen. Maar trap hier niet in! Achter dit bericht schuilen oplichters die aan jouw gegevens willen komen.

Advies

Negeer en verwijder de mail direct. Als je twijfelt aan de echtheid van een bericht, kun je altijd contact opnemen met het desbetreffende bedrijf. Let op: Doe dit niet via de contactgegevens in de phishingmail, maar zoek het officiële telefoonnummer of e-mailadres op via bijvoorbeeld de website van het bedrijf. Verder vind je op deze pagina tips over hoe je kunt voorkomen dat je slachtoffer wordt van een valse e-mail.

Gerelateerd