Let op! Er is een e-mail in omloop die zogenaamd van SNS Bank afkomstig is. Hierin staat dat je creditcard geblokkeerd is. Laat je niet om de tuin leiden. Het is phishing.

Volgens het bericht hebben internetcriminelen 'verdachte transacties proberen te plaatsen' met jouw gegevens. Daarom zou de bank je kaart hebben geblokkeerd. Hiermee hoopt zij zogenaamd de criminelen tegen te houden. Om deze blokkade op te heffen, dien je je gegevens te verifiëren. Doe dit niet!

Link verwijst naar nepsite

Je gegevens kun je verifiëren wanneer je op de bijgevoegde link in de e-mail klikt. Maar let op! De link verwijst je niet naar de officiële site van de bank. Je komt terecht op een nepsite. Achter dit bericht schuilen criminelen die jouw gegevens in handen willen krijgen.

De bank stuurt deze e-mails niet

Heb je dit bericht ontvangen? Verwijder het direct. De bank stuurt deze e-mails niet. Bovendien gaat zij zorgvuldiger met je gegevens om. Wanneer je een soort gelijk bericht hebt ontvangen en twijfelt aan de echtheid, neem dan contact op met de bank via de contactgegevens op de officiële website.

Stuur valse e-mails door

Opgelicht?! waarschuwt dagelijks voor valse e-mails. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, hebben we jouw hulp nodig. Heb jij een valse e-mail ontvangen? Stuur deze dan naar valse-email@avrotros.nl.

Gerelateerd