Opnieuw ontvangt Opgelicht?! meldingen over een e-mail die uit naam van SNS Bank wordt verzonden. Hierin staat dat je de nieuwe digipas moet aanvragen. Trap er niet in!

Volgens de e-mail wil SNS Bank haar klanten 'een zo veilig mogelijk virtuele omgeving bieden'. Daarom introduceert de bank de nieuwe digipas. Met deze pas hoef je zogenaamd minder codes in te voeren. Daarnaast zou hij ook veiliger zijn dan je huidige digipas.

Kosteloos aanvragen? Doe het niet

In het bericht staat dat je de digipas kosteloos kan aanvragen door op de button 'IDIN Digipas aanvragen' te klikken. Als je dit doet, kom je terecht op een website die niet van echt te onderscheiden is. Hier dien je in te loggen. Doe dit niet! Wanneer je probeert door te klikken naar andere pagina’s, kom je erachter dat het een valse e-mail betreft. Je kunt deze namelijk niet openen. Het enige wat je dus kan doen, is je gegevens invullen. Criminelen proberen je op deze slinkse wijze geld afhandig te maken.

Advies: negeer en verwijder het bericht!

Wij adviseren je dit bericht te negeren en direct te verwijderen. Wanneer je twijfelt aan dergelijke mails, neem dan contact op met SNS Bank via de contactgegevens op de officiële website. Wil je weten hoe je deze mails kunt herkennen? Lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd