Oplichters sturen een valse e-mail waarin ze uit naam van Rabobank beweren dat er wijzigingen in het betaalsysteem gaan plaatsvinden. Als gevolg hiervan dien je een nieuwe pas aan te vragen.

In de e-mail wordt een onpersoonlijke aanhef gebruikt, want de afzenders spreken je aan met 'Geachte relatie'. Vervolgens stellen ze dat er een nieuwe update in het betaalsysteem is. Dit leidt ertoe dat je een nieuwe pas zou moeten aanvragen.

Zogenaamd veel voordelen

In de e-mail staat dat er vele voordelen aan de nieuwe pas zitten. Een van de genoemde voordelen is dat de pas zogenaamd beter beveiligd is tegen frauduleuze praktijken. Daarnaast zou je contactloos betalen kunnen in- en uitschakelen via de Rabo Scanner. Verder beweren de criminelen dat de pas gratis is, tenzij je geen gehoor geeft aan dit bericht. Dan wordt 14.95 euro in rekening gebracht.

Criminelen onderscheppen je gegevens

Een link in het bericht stuurt je door naar een pagina waar je jouw gegevens dient in te vullen. Doe dit niet, want dan kunnen deze onderschept worden door criminelen. Opgelicht?! adviseert je om de e-mail te negeren en weg te gooien.

Gerelateerd