Opgelicht?! ontvangt nog steeds veel meldingen over een valse e-mail die uit naam van Rabobank wordt verzonden. Kortgeleden besteedden we hier ook al aandacht aan. Trap er niet in! Het gaat hier om phishing.

In het huidige bericht staat dat je een verouderde wereldpas gebruikt. Daarom introduceert de bank de nieuwe wereldpas waar allerlei verbeterde functies aan toegevoegd zijn.

Kosteloos

Volgens de mail heb je maar tot en met 14 september de tijd om kosteloos de nieuwe wereldpas aan te vragen. Hierna zal er een bedrag van ongeveer 10 euro worden verrekend.

Link

De pas kun je aanvragen door op de link in het bericht te klikken. Maar doe dit niet! De link verwijst je naar een phishingsite. Achter het bericht schuilen oplichters die er met jouw gegevens vandoor willen gaan.

Advies

Negeer en verwijder de mail direct. Twijfel je aan de echtheid van het bericht? Dan kun je altijd contact opnemen met het desbetreffende bedrijf via hun officiële website. Voor meer informatie kun je ook terecht in ons artikel over hoe je valse e-mails kunt herkennen.

Gerelateerd