Er is een e-mail in omloop waarin de zogenaamde ING je vertelt dat je een nieuw bericht hebt ontvangen. Het e-mailadres lijkt misschien van de echte ING te zijn, dit is echter niet het geval. Laat je niet misleiden door deze phishingmail.

Door op de button in het bericht te klikken, zou je het ontvangen bericht kunnen bekijken. Als je dit doet, kom je op een website terecht die is opgemaakt alsof het de echte website van de bank is.

URL niet van ING

Op de pagina staat een inlogscherm open waar je je gegevens in dient te vullen. Doe dit niet! Hoewel de website sprekend op de echte website van ING lijkt, is het een phishingsite. De URL (in de adresbalk, zie afbeelding) is namelijk niet van ING, het is eigenlijk een pagina op de blogsite Tumblr.

Direct verwijderen

Opgelicht?! adviseert je om deze e-mail direct te verwijderen. Heb je een dergelijk bericht ontvangen en twijfel je aan de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van ING. Daarnaast kun je meer lezen over het herkennen van een valse e-mail in ons artikel.

Gerelateerd