Momenteel gaat een e-mail rond, zogenaamd van ING. In het bericht staat dat de bank afscheid gaat nemen van TAN-codes. Hoewel dat een feit is, is de e-mail toch vals.

Als je het bericht moet geloven, kun je vanaf deze maand geen gebruik meer maken van TAN-codes bij het overmaken van geld. Het klopt dat de bank de TAN-codes gefaseerd aan het afschaffen is, maar pas vanaf 2019 stopt ING helemaal met het gebruik hiervan.

Aanmelden voor nieuwe omgeving

In de e-mail staat dat je je voor een nieuwe Mijn ING omgeving moet aanmelden, zodat je in de toekomst geld naar anderen kun overmaken met je mobiele pincode of je vingerafdruk in plaats van een TAN-code. De link om je aan te melden verwijst echter niet naar de website van ING, maar naar een valse site. Hier dien je in te loggen en vervolgens wordt om allerlei persoonlijke informatie gevraagd. Let op! Alles wat je op deze nepsite invult, komt bij criminelen terecht. Zij kunnen vervolgens misbruik maken van jouw gegevens en mogelijk geld van je bankrekening wegsluizen.

Advies: verwijder de e-mail

Heb je deze e-mail ook ontvangen? Verwijder het bericht dan direct. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van ING? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van de bank.

Meer informatie: valse e-mails herkennen

Gerelateerd