Ben je klant bij International Card Servies (ICS) en ontvang je een e-mail over de invoer van tweestapsverificatie? Let dan goed op! Dit is een phishingmail.

De e-mail laat je weten dat je informatie beter beschermd zal worden dan voorheen. Dit zou komen door de nieuwe manier van inloggen. Bij de zogeheten tweestapsverificatie, ook wel 2FA genoemd, wordt een toegangscode naar een vertrouwd apparaat gestuurd om te kunnen inloggen.

Phishingsite

Door op de link in het bericht te klikken zou je de tweestapsverificatie kunnen activeren. De link verwijst echter niet naar de website van ICS. Je komt terecht op een phishingsite. Hier hengelen criminelen naar je inloggegevens, waarmee ze misbruik maken van jouw creditcard.

Account blokkeren

In het bericht wordt gedreigd dat als je niet meewerkt, je online account wordt geblokkeerd. Dit is niet het geval, op deze manier proberen criminelen je zover te krijgen je gegevens te delen. Ga hier niet in mee.

Verwijder het bericht

ICS geeft aan dat ze nooit vragen om je pincode of inloggegevens via e-mail. Deze mail vormt geen uitzondering op die regel. Verwijder dit bericht direct als het ontvangt.

Wil je meer weten over phishing? Bekijk dan dit item.

Gerelateerd