Opnieuw ontvangt Opgelicht?! meldingen over een e-mail die uit naam van International Card Services (ICS) wordt verstuurd. Dit keer gaat het over een poging tot betaling met jouw kaart. Ga hier niet op in!

In het bericht staat dat er mogelijk geprobeerd is een online betaling te verrichten met jouw kaart. Dit is niet gelukt doordat enkele gegevens onjuist waren. Daarom is je kaart zogenaamd in een ‘tijdelijk beperkte omgeving geplaatst’.

Gegegevens verifiëren

Om je kaart uit de 'tijdelijke beperking' te halen, dien je volgens de mail je gegevens te verifiëren. Hiervoor moet je volgens het bericht klikken op 'Mijn ICS verificatie'. Maar doe dit niet! De link verwijst door naar een nagemaakte ICS-site. Criminelen proberen zo jouw creditcardgegevens in handen te krijgen. De echte creditcarduitgever zal nooit op deze manier vragen naar gegevens van personen.

Wees gewaarschuwd!

Achter de mail schuilen criminelen die het hebben voorzien op je creditcardgegevens. Trap er dus niet in! E-mails versturen uit naam van ICS is voor oplichters een populaire truc om mensen geld afhandig te maken. Wees gewaarschuwd!

Meer over phishing? Lees hier ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd