Heb je een creditcard van American Express en heb je een e-mail ontvangen met de boodschap dat je rekeningoverzicht beschikbaar is, let dan goed op! Momenteel gaat een phishingmail rond met dit onderwerp.

In de e-mail staat dat je maandelijkse rekeningoverzicht nu online staat. Daarbij staat een link waarmee je het overzicht zogenaamd kunt bekijken. Deze link verwijst naar nagemaakte inlogpagina van de creditcardmaatschappij.

Persoonlijke informatie

Als je je inloggegevens invoert op de valse site, vallen deze in handen van criminelen. Dat niet het enige. Na het inloggen krijg je een formulier te zien waarop allerlei persoonlijke informatie ingevuld moet worden, zogenaamd om je creditcard te verifiëren. Ook wordt om je creditcardnummer, vervaldatum en veiligheidscode gevraagd. Met deze informatie kunnen kwaadwillenden aankopen doen met jouw creditcard.

Valse e-mail herkennen

Een van de manieren waarop je deze e-mail kunt herkennen als vals is de url. Deze wijkt af van de echte link naar de website van American Express. (www.americanexpress.com). Ook de algemene aanhef is een aanwijzing. Daar staat namelijk 'geachte kaarthouder'. Boven een echte e-mail van jouw creditcardmaatschappij zal altijd jouw naam staan. Let op: tegenwoordig duiken er ook steeds vaker nepmails op waar wel de naam van de ontvanger boven staat. Dus jouw naam in de aanhef is geen garantie dat het een echte e-mail betreft.

Meer informatie: dossier phishing

Gerelateerd