Door een zogenaamde wijziging in de bunq-app, dien je je gegevens te bevestigen via de malafide link in de phishing-sms. 

De valse bunq-sms is afkomstig van ‘+31 6 10534821’ en bevat een malafide link ‘controle-mybunq.info/bunq’. Zodra je hierop klikt kan het voorkomen dat je persoonlijke gegevens dient in te vullen of je wordt gebeld door een crimineel die zich voordoet als een bunq-medewerker. Adrienne Porter, persvoorlichter bij bunq, laat weten: “We maken het onze gebruikers herhaaldelijk duidelijk dat wij nooit telefonisch contact opnemen.”

Valse sms bunq

Controleer het ontvangen bericht in de bunq-app

Heb je een bericht van bunq ontvangen? Ga dan zelf, niet via een link in een bericht, naar de bunq-app en kijk of hetzelfde bericht dat je hebt ontvangen ook in de app staat. Porter laat weten: “Wij kiezen er al jaren bewust voor om al het contact met onze gebruikers via de beveiligde app-omgeving te laten verlopen.” Privé-informatie wordt alleen gedeeld via de beveiligde chat in de app, meldt bunq.

Heb je de bovenstaande sms ontvangen? Ga er niet op in en stel bunq op de hoogte. Download ook de gratis Opgelicht?!-app om op de hoogte te blijven van actuele phishingberichten namens bunq (iOS en Android).

Op de link geklikt en gegevens ingevuld, wat nu?

  • Neem contact op met de SOS-hotline van bunq. 
  • Blokkeer direct je bunq-rekening in de app. Lees hier hoe.
  • Spaar je alleen bij bunq en bankier je bij een andere bank? Boek dan zo spoedig mogelijk jouw spaargeld over naar jouw andere rekening. 
  • Verander belangrijke wachtwoorden en stel tweestapsverificatie in. 

Lees ook