In een valse sms namens ABN AMRO maken oplichters je wijs dat je bankpas morgen vervalt. Om zogenaamd blokkade te voorkomen dien je te klikken op een valse link. 
 

De sms is afkomstig van het telefoonnummer ‘+31 6 40354649’. Zodra je een sms van de bank ontvangt, staat in de meeste gevallen de naam van de bank op de plek van de afzender in plaats van een telefoonnummer. Bovendien leidt de link in de sms (http://abnamro-aanvragen-nl.rastrapatra.com) niet naar de officiële ABN AMRO-website. Een betrouwbare link van ABN AMRO begint met: www.abnamro.nl.

Valse sms ABN AMRO

Download de gratis Opgelicht?!-app om op de hoogte te blijven van actuele phishingberichten (voor Android en iOS). 

Bescherm je geld én online veiligheid

Tips van ABN AMRO:

  • De boodschap dat jouw betaalpas of creditcard zal verlopen is kenmerkend voor phishingberichten. Klik dus absoluut niet op een neplink waar je zogenaamd een vervangende betaalpas kunt aanvragen. 
  • Vul op een website waar je via een link in een mail of sms terecht bent gekomen nooit jouw bankgegevens, pincodes, beveiligingscodes of responsecodes in. Jouw bank of creditcardmaatschappij zal hier nooit om vragen.
  • ABN AMRO zal nooit aan je vragen om via een link in een mail of sms direct in te loggen in de ABN AMRO-app of in Internet Bankieren.

Geklikt op de malafide link?

Lees ook