Heb jij een smartphone van de Chinese fabrikant OnePlus? Dan ben je mogelijk het slachtoffer geworden van een dataroof. Van een onbekend aantal personen zijn namen, adresgegevens en telefoonnnummers gelekt.

Volgens OnePlus zijn er echter geen creditcard- of bankgegevens buitgemaakt. Toch is het niet ondenkbaar dat de gegevens die wel op straat liggen door oplichters worden gebruikt om je te benaderen, zo meldt ook OnePlus zelf. 

Op Tweakers wordt gemeld dat het mogelijk gaat om gegevens van gebruikers die ooit een garantieverzoek hebben ingediend, maar helemaal zeker is het niet. Evenmin is duidelijk hoe de hackers de gestolen data buit hebben kunnen maken, maar het bedrijf geeft in een blogpost aan dat alle betrokkenen per mail zijn geïnformeerd. OnePlus hanteert daarbij het 'geen nieuws is goed nieuws'-principe, dus als jij geen mail hebt gehad, zijn jouw gegevens niet buitgemaakt.

Ook zijn de nodige stappen genomen op het gebied van beveiliging en lanceert het bedrijf voor eind december een 'bug bounty'-programma waarbij zogenaamde ethische hackers in aanmerking komen voor een beloning indien zij geconstateerde kwetsbaarheden melden.