Er gaan meerdere valse e-mails rond waarin staat dat je geselecteerd bent voor een waardebon of gratis tickets. Ze worden verstuurd uit naam van diverse bedrijven zoals de 'huishoudbeurs' of de 'Bijenkorf'. Opgelicht?! adviseert je om hier niet op in te gaan.

Het bericht begint vaak met 'gefeliciteerd!'. Vervolgens wordt aangegeven dat een waardebon of gratis tickets voor je klaarliggen. In de e-mail staat een link, die je doorverwijst naar een vragenlijst. De e-mail beweert dat je enkel nog een paar vragen dient in te vullen, waarna je de prijs zou ontvangen.

Kleine lettertjes

In de lijst met vragen staat vaak bovenin het scherm vermeld dat je zogenaamd nog maar een paar minuten hebt om de prijs te claimen. Zo wordt tijdsdruk gecreëerd, waardoor mensen geneigd zijn om de kleine lettertjes niet te lezen. Hierin staat dat je jezelf beschikbaar stelt voor e-mails van andere bedrijven en telefoontjes van sponsoren. Dit kan ervoor zorgen dat je last krijgt van spam-mail en ongewenste telefoontjes. Ook kun je vast komen te zitten aan een duur abonnement. Laat je niet opjutten en lees dus altijd de kleine lettertjes!

Meer informatie

Wil je meer weten over de risico's van valse winacties? Of wat je kunt doen als je problemen hebt, doordat je hier in het verleden aan mee hebt gedaan? Dit hulpartikel biedt meer informatie.

Gerelateerd