Momenteel krijgen we veel meldingen over e-mails, waarin gratis kaarten voor de Winter Efteling worden aangeboden. Deze lijken afkomstig van het pretpark, maar niets is minder waar. De naam van de Efteling wordt misbruikt door lieden die uit zijn op je gegevens en geld.

Als je de e-mail moet geloven liggen er vier kaarten voor de Winter Efteling voor je klaar, ter waarde van 150 euro.

Voorwaarden

Om de kaarten te claimen moet je een aantal vragen beantwoorden en je gegevens invullen. Ook dien je akkoord te gaan met de voorwaarden. Let op! Hiermee geef je toestemming dat de sponsors van deze actie via de post, e-mail en telefoon contact met je kunnen opnemen. Wat dit betekent: jouw gegevens worden doorverkocht en je ontvangt een hoop reclame. Ook zal je lastiggevallen worden door telefonische verkopers.

Apple quiz

Als je nog verder klikt, kom je terecht op een pagina met een 'Apple Quiz'. In de kleine lettertjes onderaan de pagina staat dat het gaat om een telefoondienst die 90 cent per minuut kost. In totaal bestaat de quiz uit 300 vragen, dus de kosten kunnen flink oplopen.

Wil je toch meedoen met een dergelijke actie, lees dan altijd de kleine lettertjes goed door, zodat je weet wie erachter zit en wat er met je gegevens gebeurt. Onthoud ook dat het bij dit soort acties onduidelijk is of de beloofde prijs wel echt wordt uitgekeerd. Ten slotte: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vrijwel altijd ook zo!

Meer voorbeelden

Wil je meer weten over misleidende winacties? In ons hulpartikel over dit onderwerp geven we verschillende voorbeelden.

Gerelateerd