De afgelopen dagen was het behoorlijk zonnig. Een pakket met zonnebrandcrème van Nivea winnen zou niet mis zijn. Let echter op als je een e-mail ontvangt waarin staat dat je kans maakt op het 'Grote Zomer Pakket'. Het is een misleidende winactie.

Het bericht lijkt misschien door Nivea verzonden te zijn, later zal echter blijken dat dit niet het geval is. Door op de button in het bericht te klikken zou je kunnen zien of je het pakket gewonnen hebt. We raden je af te klikken.

Gegevens doorverkopen

De button verwijst naar een website waar je een aantal vragen gesteld worden. Vervolgens dien je je gegevens in te vullen. Doe dit niet! Onderaan de pagina wordt duidelijk dat Nivea niets met deze winactie te maken heeft. Je kunt geen zomerpakket met zonnebrandcrème winnen. De actie blijkt georganiseerd door een marketingbureau dat jouw gegevens wil doorverkopen aan sponsors. Deze sponsors willen producten aanprijzen, dit doen ze door je lastig te vallen met spamberichten en ongewenste telefoontjes.

Verwijder de e-mail

Voorkom een mailbox vol spam en verwijder deze e-mail. Wil je meer weten over valse winacties? Lees het in ons artikel over dit onderwerp. Check hier meer tips om spam te voorkomen.

Gerelateerd