In een e-mail uit naam van winkelketen H&M vragen ze je of je een enquête in wil vullen. Als je dit gedaan hebt, kun je zogenaamd een waardebon ter waarde van €500,- winnen. Laat je niet misleiden, het is een valse winactie!

Het beantwoorden van de vragen zou maar 1 minuut duren. Je kunt de enquête invullen door op 'klik hier' te klikken. Je komt dan op een website terecht waar je -zoals verwacht- een aantal vragen gesteld worden.

Gegevens doorverkopen

Nadat je de vragen beantwoord hebt, moet je je gegevens invullen. We adviseren je ten zeerste dit niet te doen. Onderaan de pagina kun lezen dat H&M niets met deze winactie te maken heeft. Je kunt geen waardebon winnen. Daarnaast is het verstandig de algemene voorwaarden te lezen. Deze 'winactie' blijkt namelijk door een marketingbureau georganiseerd te zijn. Dit bureau wil de gegevens die jij invult doorverkopen aan hun sponsoren. Deze sponsoren zullen je op hun beurt lastigvallen met ongewenste telefoontjes en spamberichten.

Meer informatie

Opgelicht?! adviseert je deze e-mail door de virtuele papierversnipperaar te halen. Door de e-mail te verwijderen voorkom je dat jouw gegevens in handen van vreemden vallen. Voor meer informatie over misleidende winacties kun je ons artikel over dit onderwerp lezen.

Gerelateerd