Bij de redactie van Opgelicht?! komen meldingen binnen over een valse mail uit naam van Bol.com, waarin staat dat je een cadeaubon van €100 kan winnen. Pas hiervoor op! Je eindigt niet met een cadeaubon, maar met een hele hoop spam.

Volgens de mail zijn de stemmen geteld en is Bol.com opnieuw verkozen tot de beste webshop van Nederland. Er staat niet in het bericht van welke actie of wedstrijd de stemmen geteld zijn, maar vanwege dit nieuws heeft de winkel zogenaamd besloten om klanten te belonen. Daar zou jij ook een van zijn. Je hebt een cadeaubon ter waarde van €100 gewonnen. Die kan je claimen door een aantal vragen te beantwoorden, die je vindt via de link in de mail.

Gegevens delen

Als je op de link in het bericht klikt, kom je uit op een website waar je een aantal vragen over je winkelgedrag moet beantwoorden. Als je dit hebt gedaan, moet je je gegevens invullen en akkoord gaan met de algemene voorwaarden.

Doe dat niet! Als je goed kijkt, zie je dat je toestemming geeft om gebeld, ge-sms't en gemaild te worden door een enorm aantal sponsoren. Dat betekent dus dat je geen cadeaubon krijgt, maar eindigt met heel veel spam.

Officiële winacties

Wil je meedoen aan een winactie? Kijk dan altijd goed uit. Winacties zoals deze, waarbij je zelf benaderd wordt, zijn vaak te mooi om waar te zijn. Wil je meedoen aan een échte winactie van Bol.com? Die kan je vinden op

Meer informatie over valse winacties

Gerelateerd