Online oplichters versturen momenteel sms'jes namens de douane met als doel om je op een link te laten klikken en gegevens achter te laten. Doe dit niet! 
 

‘Uw pakket wordt vastgehouden door de douane’, begint het sms-bericht. In het bericht zit een link verwerkt waar je op dient te klikken om ervoor te zorgen dat je pakket niet wordt teruggestuurd naar de afzender. 
Klik niet op de link en laat ook zeker geen persoonlijke gegevens achter, zoals je naam, mailadres of bankgegevens. 

Valse sms douane

Douane: ‘Wij vragen nooit om betalingen via sms’ 

De douane zal nooit via WhatsApp, sms, mail of telefoon vragen om persoonlijke gegevens of om via een link geld over te maken. Ontvang je dus zo’n sms? Dan moeten er meteen alarmbellen gaan rinkelen. 

Meld de valse sms-berichten bij de Belastingdienst 

Heb je een sms-bericht uit naam van de douane ontvangen waarin je wordt gevraagd een bedrag te betalen of op een link te klikken? Meld dit dan via de Belastingdienst door te mailen naar valse-email@belastingdienst.nl. Vermeld daarbij zoveel mogelijk relevante informatie.

Twijfel je over een bericht van de douane? 

Tanya van Wijngaarden, woordvoerder bij FraudeHelpdesk, liet in een eerder alert over de douane weten bij twijfel altijd contact te zoeken met de autoriteit om te vragen of het klopt wat er staat.